Overig

Wanneer ontwaakt de avonturier in jou!?

Deze 3 stappen helpen je op weg

Door Pieter Dijkhuis

Publicatiedatum: 18 augustus 2021
Leestijd: 2 minuten

Eerlijk!? Hoe vaak speel je met de gedachte: ‘Ik moet eens iets totaal anders gaan doen! Misschien wel een camping in Frankrijk beginnen of een ander beroep. Deze gedachten zijn heel normaal, ieder mens heeft ze van tijd tot tijd. Maar bij velen speelt na de vakantieperiode deze gedachte extra op. Misschien komt dit door de grote overgang, van vrijheid in de vakantie, na het keurslijf van alle dag. Ik daag je uit om eens toe te geven aan deze gedachten. Kortom, ontwaak de avonturier in jezelf! Onderstaand stappenplan helpt je op weg.

De hink-stap-sprong methode heb ik het dan over. Een welbekende term uit de atletiekwereld. Recent leerde een klant mij deze metafoor. Dit symboliseert perfect wat er bij een carrièreswitch komt kijken.

Hink

In het begin voelt het allesbehalve comfortabel. Je moet je een onbekend vak eigen maken. Dat gaat gepaard met veel nieuwe dingen. Denk aan opleidingen, cursussen, nieuwe contacten en ervaringen.

Stap

Je durft nu de stap naar ander werk te maken. De ervaring leert dat dit vaak een tussenstap is. Het werk bevat elementen van het oude maar ook van het nieuwe. Je doet zo de benodigde ervaring op om te groeien in het vak.

Sprong

Je beschikt nu over de gewenste kennis, ervaring en het juiste netwerk. Het is tijd om de ultieme sprong te wagen. Deze sprong zal leiden tot de geambieerde baan, datgene waar je het tenslotte allemaal voor hebt gedaan. Voor ieder individu is de weg en de snelheid waarmee dit gaat anders. Maar ik heb gezien en ervaren dat deze drie stappen bij het maken van een carrière switch de rode draad vormen. Durf jij de sprong te maken?

Wil je over dit onderwerp doorpraten? Stuur mij dan een bericht

Stuur Pieter een bericht

Meer inspiratie?

Meld je aan voor de nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.