Overig

Kijkerstip: documentaire Omrop Fryslân

Docu over ons werk met nieuwkomers

Door Pieter Dijkhuis

Publicatiedatum: 29 februari 2024
Leestijd: 1

Op maandag 4 maart a.s. om 17.15 uur start Omrop Fryslân een nieuwe serie van het programma Fan binnenút. De serie volgt een groep statushouders in Fryslân die wij mochten begeleiden naar werk. Ze zijn in de zomer van 2023 intensief begeleid in het programma Newcommers Summerschool door onze loopbaancoaches. Fryslân Werkt financierde dit programma.

Wie zijn Milad, Ahmad, Danait, Hyam en Jawad?

Wat hebben ze meegemaakt, wat is hun verhaal en wat kunnen zij voor Friese werkgevers betekenen? Werkgevers staan te springen om nieuw personeel en tegelijk blijft het aantal migranten met een uitkering hoog. Waarom komt dat niet bij elkaar? Presentatrice Miranda Werkman van de Omrop gaat samen met de groep op zoek naar antwoorden op deze en meer vragen. Een zoektocht langs verschillende culturen, bedrijven en achtergronden.

Met ontzettend veel plezier hebben wij aan deze documentaire mogen meewerken. Wat begon met een idee in 2022 is 2 jaar later bewaarheid. De serie geeft unieke inkijk in ons werk. En hopelijk leidt dit ertoe dat meer en meer werkgevers in Friesland deze groep arbeidskrachten in het vizier krijgt. En dat is nodig ook als je let op de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt.

Zullen de inspanningen van de kandidaten en onze coaches niet voor niets blijken te zijn? Volg het vanaf 4 maart om 17:15 uur acht weken lang iedere week op Omrop Fryslân.      

   


Wil je over dit onderwerp doorpraten? Stuur mij dan een bericht

Stuur Pieter een bericht

Meer inspiratie?

Meld je aan voor de nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.